Две фирми с оферти за изграждане на комбинирана спортна площадка в благоевградското с. Изгрев

news-single-main-image
icon

Две фирми с оферти за изграждане на комбинирана спортна площадка в благоевградското с. Изгрев

„Интерполис“ ЕООД и „Политрейд кънстръкшън“ ЕООД се конкурират в обявената от община Благоевград обществена поръчка за възлагане на изграждането на комбинирана спортна площадка за футбол, волейбол и баскетбол в благоевградското село Изгрев.

Ценовите оферти на кандидатите бяха отворени днес от конкурсна комисия. При обявена прогнозна стойност на обществената поръчка 216 666, 67 лв. без ДДС, „Политрейд кънстръкшън“ ЕООД предлага да изпълни съоръжението за 215 513,83 лв. без ДДС, а „Интерполис“ ЕООД за 216 408, 70 лв. без ДДС.

Предстои офертите да бъдат прегледани дали са в съответствие с изискванията на възложителя, след което комисията ще се произнесе за избора на фирма изпълнител.

В проекта за изграждане на комбинирана спортна площадка в с. Изгрев е заложено изкуствена тревна настилка за футболно игрище, врати с мрежа за мини футбол, баскетболни кошове, стълбове и мрежи за волейбол. Ще бъде положена и тартанова настилка за мултиспорт игрище, футболните, баскетболните и волейболните полета ще бъдат разчертани с износоустойчива боя.

Това е втори опит за възлагане на изграждането на комбинирана спортна площадка в с. Изгрев. Първата обществена поръчка, при която бе избран изпълнител, бе прекратена в средата на м. юли, след като проверка установи констатирани от контролните органи нарушения в областта на трудовото право на избраната фирма.

Комбинираната спортна площадка в с. Изгрев ще бъде изградена със средства от държавния бюджет, които Общината очаква от МРРБ. Тя е един от първите 7 проекта, за които през февруари т.г. кметът Методи Байкушев подписа споразумение с МРРБ по Програмата за финансиране на общински инфраструктурни проекти. Със средства от държавния бюджет ще бъдат проектирани, ремонтирани и реконструирани 72 обекта в община Благоевград.

Подробности за обществената поръчка можете да видите тук 

Сподели: