Четири фирми се конкурират за благоустрояване на ул. „Здраве“ в кв. „Освобождение“ в Благоевград

news-single-main-image
icon

Четири фирми се конкурират за благоустрояване на ул. „Здраве“ в кв. „Освобождение“ в Благоевград

Четири фирми подадоха оферти за обявената от Община Благоевград обществена поръчка за изграждането на ул. „Здраве“ в кв. „Освобождение“ в областния център. Това стана ясно днес на първото заседание на конкурсната комисия.

Заявилите желание да участват в отворената процедура са: „Благоустройствени строежи“ ЕООД, „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД, „Грома холд“ ЕООД и ДЗЗД „Благоевград 24“.

Предстои комисията да направи проверка за допустимост на кандидатите, след което да извърши детайлна оценка дали офертите им отговарят на всички заложени в конкурсната документация изисквания.

Обществената поръчка е за полагане на нова асфалтова настилка, изграждане на тротоари и улично осветление на ул. „Здраве“. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 4 234 720 лв. с ДДС, а срокът за изпълнението й е не по-малко от 150 дни и не повече от 180 календарни дни.

Проектът за благоустрояване на ул. „Здраве“ е един от спечелените от община Благоевград проекти в обявената в началото на тази година процедура за подобряване на градската среда на общините с финансиране от МРРБ.

Община Благоевград има одобрени за финансиране проекти по Инвестиционната Програма на МРРБ за подобряване на градската среда на стойност 49, 999.80 хил. лв. До момента кметът Методи Байкушев е подписал с регионалния министър 17 споразумения на обща стойност над 21 млн. лв.

За част от тях вече са проведени обществени поръчки, преведени са аванси и започна реализацията им.

Подробности за обществената поръчка можете да видите тук

Сподели: