Лидерът на ПП“Партия на зелените“ Андон Тодоров е избран за председател на Общински съвет Благоевград, извънредна сесия се свиква на 27 декември

news-single-main-image
icon

Лидерът на ПП“Партия на зелените“ Андон Тодоров е избран за председател на Общински съвет Благоевград, извънредна сесия се свиква на 27 декември

Седемчленна комисия с председател Кирил Илиев проведе тайния избор. 41 общински съветници упражниха правото си на глас. Кандидатът Андон Тодоров събра необходимото мнозинство от 21 гласа, 25 бюлетини са „за“ и 16 недействителни бюлетини.

     По втора точка,  съвета даде съгласие за изработване на Подробен устройствен план за застрояване  в местност „Рибарниците“, цех за производство и преработка на велпапе.

Кметът инж. Румен Томов заяви, че с гласуваното предложение се дава възможност за развитие на бизнес с разкриване на нови работни места на територията на община Благоевград.

      По точка трета по предложение на кмета инж. Румен Томов съвета даде съгласие Сдружение на Югозападните общини да продължи да ползва под наем общински нежилищен имот, намиращ се на ул. „Тодор Александров“№23, ет.3, офис 32.

 По четвърта точка, съвета даде съгласие да се проведе публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем за срок от 5 /пет/ години на общински нежилищен имот с адрес : пл. „Георги Измирлиев – Македончето“ №1.  

По точка пета, Общински съвет Благоевград одобри Годишен план за ползването на дървесина в горските територии, собственост на община Благоевград за 2020 г.

След проведени две гласувания съвета отказа да даде съгласие за кандидатстване на община Благоевград по проект „Изграждане и функциониране на съвременен младежки център“. Мотивите на съветниците гласували „против“ е определеното местонахождение на сградите в района на ЮЗУ „Неофит Рилски“, ул. „Роден край“.

                                                                                                   

 Съветът взе решение за свикване на извънредно заседание на Общински съвет Благоевград на 27  декември 2019 година от 09,30 часа за разглеждане на спешно предложение. 

 

Сподели: