Кметът Методи Байкушев представи стратегически проекти по ПИРО за развитието на Благоевград

news-single-main-image
icon

Кметът Методи Байкушев представи стратегически проекти по ПИРО за развитието на Благоевград

Кметът Методи Байкушев представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие на община Благоевград (ПИРО). 
По време на срещата в зала „22 септември“ стана ясно, че сред обектите от стратегическо значение за община Благоевград са: обновяване и реконструкция на парк „Ловен дом“, Ботаническа градина, района на Зоопарка и парк „Бачиново“, изграждане на подземни обществени паркинги, които да решат цялостно проблема с паркиране на автомобили в Централна градска част, както и реконструкция, корекция и покриване на ул. „Александър Стамболийски“ и д.р. 
Предвижда се обновяване и построяване на нова сграда на 9 ОУ „П. Яворов“, обновяване на дворните пространства на училищата, както и създаване на множество нови социални услуги. 
Припомняме, че в ПИРО бе заложено и изграждане на нова сграда за общински жилища в ж.к. „Струмско“, но след срещи с жители на квартала и проведен конструктивен диалог, проектът отпадна, като на същото място ще бъде изграден подземен паркинг и прилежащ към него парк. 
Чрез реализиране на обектите, предвидени в ПИРО, кметският екип залага на развитието на образователната, социална, здравна, културна,  и спортна инфраструктура в общината с цел повишаване на качеството на живот и завръщането на младите хора в Благоевград.

Сподели: