Деца и младежи се докоснаха до света на приказни герои по време на литературно четене в Благоевград

news-single-main-image
icon

Деца и младежи се докоснаха до света на приказни герои по време на литературно четене в Благоевград


 

Ученици от различни училища бяха част от „читателско гнездо“, организирано от Община Благоевград.

Инициативата се проведе в сградата на Младежки дом под ръководството на учителя по български език и литература в IX ОУ „Пейо К. Яворов“ – Феризка Шамова, която презентира откъси от книги, преведени и издадени на български език.

В проявата взеха участие възпитаници на III ОУ „Димитър Талев“, V СУ „Георги Измирлиев“, VIII СУ „А. Костенцев“, IX ОУ „Пейо Яворов“.

Те успяха да се докоснат до света на героите от книгите „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ от Рик Риърдън; „Дневникът на един Дръндьо“ от Джеф Кини; „Дон Кихот“ от Мигел де Сервантес; „Малкият лорд Фаунтлерой“ от Франсис Бърнет и „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери.

На финала бе организирана и томбола, а петима от присъстващите ученици спечелиха подарък – книга.

Предстои да бъде организирано и „Читателското гнездо“, насочено към аудитория над 20-годишна възраст, за което датата и мястото ще бъдат допълнително оповестени.

Сред заглавията са: „Заподозрени“ от Даниел Стийл, „Изкупление“ и „Игра с огъня“ от Дейвид Балдачи, „Децата на гората“ от Катя Брандис и „Разплата“ от Джон Гришам.

В рамките и на тази инициатива ще бъде организирана томбола и пет души ще спечелят подарък – книга.

Събитието е финансирано по проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, Договор NeBGLD-3.002-0015-C01 oт 11.04.2022 г., финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Сподели: