„Читателски гнезда“ провокират интерес към бестселъри и автори класици в Благоевград

news-single-main-image
icon

„Читателски гнезда“ провокират интерес към бестселъри и автори класици в Благоевград

Община Благоевград организира литературен хепънинг, насочен към деца, младежи и възрастни.

За целта ще бъдат обособени „читателски гнезда“.

Едно от литературните четения ще се проведе на 30 ноември от 14.30 ч. в зала №3 на Младежки дом.  То е насочено към деца и младежи на възраст от 11 до 19 години.

Преподавателят по български език и литература от IX ОУ „Пейо К. Яворов“ Феризка Шамова ще прочете откъси от книги, преведени и издадени на български език.

Сред подбраните заглавия са: "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" от Рик Риърдън; "Дневникът на един Дръндьо" от Джеф Кини; "Дон Кихот" от Мигел де Сервантес; " Малкият лорд Фаунтлерой" от Франсис Бърнет и "Малкият принц" от Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Предстои да бъде организирано и „Читателското гнездо“, насочено към аудитория над 20-годишна възраст, за което датата и мястото ще бъдат допълнително оповестени.

Сред заглавията са: "Заподозрени" от Даниел Стийл, "Изкупление" от Дейвид Балдачи, "Игра с огъня" от Дейвид Балдачи, "Децата на гората" от Катя Брандис и "Разплата" от Джон Гришам.

В рамките на двете инициативи ще бъде организирана и томбола, а общо десет души ще спечелят подарък – книга.

Събитието е финансирано по проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград", Договор NeBGLD-3.002-0015-C01 oт 11.04.2022 г. по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи" чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Този документ е създаден в рамките на проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, Договор №BGLD-3.002-0015-C01 от 11.04.2022 г.  по  Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Сподели: