9 детски градини в Благоевград подобряват условията за развитие на децата по НП „Хубаво е в детската градина“

news-single-main-image
icon

9 детски градини в Благоевград подобряват условията за развитие на децата по НП „Хубаво е в детската градина“

9 детски градини на територията на община Благоевград спечелиха проекти по Национална програма „Хубаво е в детската градина“.

Успешно класиралите се са: ДГ „Детски свят“, ДГ „Усмивка“, ДГ „Първи юни“, ДГ №1 „Ведрица“, ДГ №2 „Св. Богородица“, ДГ №3 „Детелини“, ДГ № 8 „Вечерница“, ДГ №10 „Мак“, ДГ №11 „Здравец“.

Чрез реализацията на проектите ще бъде осигурена позитивна образователна среда, подкрепяща здравословното хранене и здравословния начин на живот на децата. Освен това ще бъдат приложени иновативни практики при провеждане на дейности в и извън детската градина и надграждане на екипната работа между педагогическите и непедагогическите специалисти, в т.ч. и иновативни практики за приобщаване и успешна адаптация на деца със специални образователни потребности.

С реализиране на проектите по програмата се цели и изграждане на учеща общност в рамките на детската градина, както и споделяне на натрупания опит на регионални и национални форуми и осигуряване на възможност за участие в Международна конференция за образование и грижи в ранна детска възраст.

Близо 900 деца от класираните детски градини в Благоевград ще имат възможност да се развиват в по-добра и иновативна среда.  

Общата стойност на средствата, които ще получат 9-те детски градини е на стойност близо 36 000 лева.

Националната програма е част от стратегията на Министерство на образованието в подкрепа на развитието на децата в предучилищна възраст.

 

 

Сподели: