Заместник кметове

Ася Иванова

Заместник-кмет по административно-правно обслужване, обществени поръчки, финанси и управление на собствеността


Телефон:
073 86 78 28
Email:
asya.ivanova@blagoevgrad.bg

Родена и израснала в Благоевград. Възпитаник на Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий". Завършва “Право” в  Софийския университет „Св. Климент Охридски". Избира родния Благоевград за своята професионална реализация.

Специализирала е в енергийното, административното, вещното, търговското и банковото право.

Омъжена, с две деца. И именно заради тях тя вярва, че промяната в родния град е жизнено необходима. Готова е да вложи своята енергия и знания за постигане на целта - по-уреден, по-богат и красив Благоевград.

Станислав Кимчев

Заместник-кмет по култура, спорт и туризъм


Телефон:
073 86 78 10
Email:
skimchev@blagoevgrad.bg

Станислав Кимчев - заместник-кмет по култура, спорт и туризъм

Завършил е бакалавърска степен по "Музикална педагогика”, магистър е по "Кино и ТВ режисура" и "Международни отношения".
Има над 17-годишен управленски опит в международна медийна компания и списание, свързани със създаването и разпространението на ТВ съдържание.
Носител е на “Златен чадър” от Mediamixx Варна - 2010, награда за принос в развитието на независимите медии.
Създател и диригент е на смесената хорова формация “Rolling Tones” - София. Носител е на специалната награда за високи постижения във вокалното читалищно изкуство.
Той е основател и директор на първото издание на Фестивал за вокално изкуство “АУРА” - Благоевград. Полага основите на първото издание на фестивала за разпространение на телевизионно съдържание SOFIA MEDIA PLAY- 2023, на което е и главен модератор.

Станислав Кимчев режисира оперни заглавия и мюзикъли. Той е организатор, сценарист и водещ на редица публични събития в България и чужбина.
Страстен привърженик е на модела, в който културата трябва да служи на образованието и социалните дейности.
Семеен, с едно дете.

Боряна Шалявска

Заместник-кмет по образование, бизнес развитие, социална и здравна политика


Телефон:
073 86 78 10
Email:
bshalyavska@blagoevgrad.bg

Родена и израснала в Благоевград. Притежава магистърски степени по “Английска филология” от Югозападния университет “Неофит Рилски” и по “Бизнес администрация за ръководни кадри“ от Американския университет в България.

Богатият ѝ управленски опит в образователната сфера започва в Чикаго. Няколко години по-късно се връща в родния Благоевград, за да допринесе за неговото развитие. През последните 18 години работи в Американски университет в България, като десет от тях ръководи отдел “Прием на студенти”, с мисията да помага на повече млади хора да останат в България, където да учат, работят и да се развиват.

Обича упоритата работа и силните екипи. Идеалист по душа.

Семейна, с две деца, а отскоро и с внуче, които иска да имат по-добро бъдеще. Както те, така и всички деца на България.

Светла Захариева

Заместник-кмет по строителство, екология и европроекти


Телефон:
073 86 77 85
Email:
szaharieva@blagoevgrad.bg

Родена е в Благоевград. Възпитаник е на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“. Завършва специалност „Водоснабдяване и канализация“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София.

От 2000 г. работи в сферата на строителството и строителния надзор. През последните 15 години придобива и богат административен опит в Министерството на околната среда и водите и Столична община.

Вярва, че с експертизата си ще допринесе Благоевград да се превърне в едно по-добро място за живеене със съвременна инфраструктура.

Омъжена, с две деца.

);