Зам.-кметът на Благоевград Ася Иванова се включи в конференция на БТА „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“

news-single-main-image
icon

Зам.-кметът на Благоевград Ася Иванова се включи в конференция на БТА „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“

Изложба и дискусия „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ бе открита днес в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в София. Експозицията, разкриваща в кадри и документи ключови исторически моменти, свързани с знаковото събитие за страната ни, бе представена в дигитален вариант в цялата страна, включително и в Благоевград .

В събитието от Благоевград онлайн се включиха зам.-кметът по административно-правно обслужване, обществени поръчки, финанси и управление на собствеността Ася Иванова, зам.-областният управител Крум Аргиров и полк. Кирил Спаневиков, командир на 3-то бригадно командване.

„29 март 2004 година е историческа за нашата страна, защото членството ни в НАТО означава не само стабилна гаранция за националната ни сигурност и териториална цялост. Членството на България в НАТО означава споделяне на едни и същи възгледи и принципи. Близо 15 години отнема на българските държавници и политици да изградят нужното доверие към страната ни. Влизането ни в Еврозоната също е въпрос на време. Всичко това е ясен знак, че България се развива и върви към основната си цел, а именно да подобри условията на живот за своите граждани“, каза зам.- кметът Ася Иванова.

Начало на събитието бе поставено от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и проф. Огнян Герджиков, председател на 39-то Народно събрание (2001-2005 г.), който на 18 март 2004 г. предава на президента на България Георги Първанов ратификацията на Северноатлантическия договор.

Сподели: