Възможностите за дългосрочни инвестиции в Благоевград обсъдиха кметът Методи Байкушев и председателят на ФБТИК Стефан Делайе

news-single-main-image
icon

Възможностите за дългосрочни инвестиции в Благоевград обсъдиха кметът Методи Байкушев и председателят на ФБТИК Стефан Делайе

Кметът Методи Байкушев и председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) Стефан Делайе посетиха днес две благоевградски предприятия – френско – българската „Монеа“ и „Киог Лоджистик“. 

Поводът за посещението на представителите на ФБТИК  бе връчването на сертификати за членство в камарата на управителите на предприятията – Жан Франсоа и Мартин Златков.

Кметът и представителите на ФБИТК посетиха двете дружества и се запознаха с възможностите и плановете им за развитие. По време на визитата, заедно с областния управител Мария Димова и зам. кметът Боряна Шалявска, кметът Методи Байкушев презентира пред представителите на камарата потенциалът за развитие на областния център. Обсъдени бяха възможностите на Благоевград за привличане на дългосрочни инвестиции.  

Френско-българска търговска и индустриална камара обединява 240 френски, български и международни компании. Организацията насърчава двустранните отношения между двете страни и подкрепя българските компании, които желаят да изнасят във Франция.

Сподели: