Възможности за приобщаване на ромите ще бъдат дискутирани на Кръгла маса в Благоевград

news-single-main-image
icon

Възможности за приобщаване на ромите ще бъдат дискутирани на Кръгла маса в Благоевград

Кръгла маса на тема „Интеграция и овластяване на ромите. Създаване на Консултативен съвет към Община Благоевград“ ще се проведе на 27.03.2024 г. от 10.30 часа в зала 5 на Община Благоевград.

По време на форума ще бъдат представени областната Стратегия за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021-2030) и Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Ще бъдат дискутирани подходите за овластяване на ромската общност чрез участие в създаването и прилагането на политики, касаещи техния живот, както и разработването и прилагането на Координационен механизъм за сътрудничество на институциите с ромската общност и други етнически групи.

Събитието се организира по проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, изпълняван от община Благоевград в партньорство с Фондация „ТСА“, Сдружение „Л.И.Д.Е.Р.“ и „Pirin Holding“ AS,  Кралство Норвегия. Проектът се финансира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Сподели: