ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!

news-single-main-image
icon

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!

Затваря се ул. „Джеймс Баучер“ от неделя вечер (08.09.2024 г.) до петък вечер (13.09.2024 г.). Умоляват се живущите да изкарат автомобилите си от вътрешни дворове, паркинги и гаражи, а останалите шофьори по възможност да избягват района.

Уважаеми съграждани,

Във връзка с асфалтиране на ул. „Джеймс Баучер“ в района около улицата се въвежда временна организация на движението и паркирането от 21:00 часа вечерта в неделя до 20:00 часа вечерта в петък (от 08.09 до 13.09.2024 г. включително).

В неделя вечер (08.09) от 21:00 се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка от кръговото при Професионална гимназия по строителство (ПГСАГ) до ул. "Даме Груев".

В понеделник сутрин (09.09) от 6:00 часа западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в същия участък ще бъде затворено за движение. В 7:00 часа се затваря частично и кръговото при ПГСАГ, като ще бъде забранен достъпът до него от бул. „Васил Левски“, както и се забранява влизането от кръговото към ул. „Джеймс Баучер“. Движещите се към центъра по бул. „Васил Левски“ ще бъдат отклонявани по ул. „Крушево“, а идващите от ул. „Владо Черноземски“ и ул. „Христо Татарчев“ няма да могат да извършват пълно кръгово движение и ще могат да продължат само в югозападна посока по бул. „Васил Левски“.

 

От 06:00 часа сутринта на 10.09.2024 г. (вторник) до 20:00 часа на 13.09.2024 г. (петък) ул. „Джеймс Баучер“ ще бъде затворена изцяло за движение, спиране и паркиране в участъка от кръговото при ПГСАГ до ул. "Даме Груев". Няма да е възможен и достъп до междублоковите пространства вътрешните дворове, паркингите и гаражите по улицата. В този период ще бъде частично затворено и кръговото кръстовище, като то ще бъде недостъпно за идващите от бул. „Васил Левски“, както за и за идващи и влизащи от ул. „Джеймс Баучер“. Община Благоевград умолява живущите в района да изкарат автомобилите си от гаражите и дворовете на ул. „Джеймс Баучер“ най-късно преди 6:00 в понеделник (09.09) и да не паркират там до приключване на строително-ремонтните дейности.

Автомобилите ще се движат по обходни маршрути през ул. „Крушево“, ул. „Даме Груев“, ул. „Крали Марко“. Умоляват се гражданите по възможност да избягват района.

Автобусните линии ще преминават по обходен маршрут, както следва:

- Линия №1: От Базата, покрай спирки "Стари гробища" на бул. „Св. Д. Солунски“, Автогара. В двете посоки ще се пропускат спирки: "Джеймс Баучер", ПГСАГ „Васил Левски, ОТП (търговията);
 

- Линия №3: В посока Базата - Покровник по маршрута. В обратна посока Покровник - Базата няма да се минава през спирки: ОТП (търговията), I РУ;

- Линия № 7: От Базата към ул. „Ал. Стамболийски“, Общината и Джамията. В двете посоки няма да обслужва спирки: ул. „Джеймс Баучер“, I РУ;

- Линия № 12: В посока Грамада - ул. „К. и Н. Хайдукови ще се пропускат спирки: ул. „Дж. Баучер“ I РУ, „Чайките“, Общината. В посока ул. „К. и Н. Хайдукови“ - Грамада ще се пропускат спирките: при ул. „Дж. Баучер“, Стари гробища на „Ал. Стамболийски“ и спирка Стари гробища на бул. „Св. Д. Солунски“.

За добрата организация на движение ще бъдат поставени необходимите пътни знаци.

При лоши метеорологични условия и забавяне на пътностроителните дейности е възможно периодът на ограниченията да бъде удължен.

Екипът на Община Благоевград благодари за търпението и разбирането!

Сподели: