В дух на добросъседство! Благоевград върна на Симитли едното куче „турист“, второто предстои да бъде осиновено

news-single-main-image
icon

В дух на добросъседство! Благоевград върна на Симитли едното куче „турист“, второто предстои да бъде осиновено

Община Благоевград откликна незабавно на молбата на кмета на Симитли, който отправи призив двете кучета „туристи“, пристигнали в областния център на Пиринско от съседната община да бъдат върнати на собствена територия. В продължение на няколко дни едно от тях обитаваше ОП „Приют за безстопанствени животни“ – Благоевград, но веднага след апел от страна на Апостол Апостолов, кметът Илко Стоянов нареди то да бъде изведено и да бъде извозено до родната му община.

Второто куче, забелязано в Благоевград с ушна марка, поставена в Симитли, е на път да намери нов дом и да остане в Благоевград, тъй като за него вече има кандидат-осиновители.

Припомняме, че двете четириноги – гости на Благоевград бяха установени след сигнали на граждани, които съобщиха, че на територията на областния център има животни с чужди ушни марки.

„Чух се с кмета на Симитли. Не трябва автоматично да се предполага, че кметът е разпоредил тези кучета да бъдат преместени в Благоевград. Напротив! Ние имаме добра комуникация, дори коментирахме да си помагаме помежду си. Има общ проект за изграждане на приют между двете общини“, коментира по-рано днес кметът Илко Стоянов.

Развръзката за двете кучета и двете общини е повече от добра!

Апелираме гражданите да бъдат бдителни и в случай че забележат хора, които пускат кучета сами от превозни средства да сигнализират на дежурните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 34 или 073 88/44 06.

 

Сподели: