Трето издание на Балкански театрален фестивал през ноември в Благоевград

news-single-main-image
icon

Трето издание на Балкански театрален фестивал през ноември в Благоевград

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград посреща най-добрите спектакли на Балканите

За трета поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в партньорство с Община Благоевград подготвя Балканския театрален фестивал. Благоевградският театър ще стане домакин на едни от най-добрите спектакли на Балканите от 1 до 7 ноември 2024 г.

След изключително успешните издания на фестивала е време той да се разшири с още по-сериозно международно присъствие. Програмата тази есен е насочена към ярки театрални постижения и ще включи спектакли от България, Северна Македония, Сърбия, Румъния и Словения. Екипът на фестивала дава заявка за истински мащабно културно събитие.

Балканският театрален фестивал, организиран от благоевградския театър, е единствен по рода си културен форум, поставящ акцент върху най-ярките постижения в сценичните изкуства на Балканския полуостров. Спектаклите, които ще бъдат включени във фестивалната програма, са получили множество национални и международни признания. За екипа на организаторите в лицето на Драматичния театър и Община Благоевград е истинско предизвикателство да ги покаже на благоевградска сцена в рамките на една седмица. По традиция фестивалът включва и паралелна програма с борса за проекти на млади режисьори, изложби, концерти и дигитални инсталации.

Балканският театрален фестивал едно от най-мащабните събития в културния календар на Благоевград и има сериозни предпоставки да се превърне във водещ международен културен форум на Балканите.

 

 

 

Сподели: