Стотици благоевградчани посрещнаха първото юлско слънце на "Картала"

news-single-main-image
icon

Стотици благоевградчани посрещнаха първото юлско слънце на "Картала"

Точно в 06.06 часа в първия юлски ден над 150 почитатели на July Morning посрещнаха първите слънчеви лъчи в Рила планина.

Под звуците на емблематичната песен на Юрая Хийп те запечатаха уникалната по рода си гледка и с аплодисменти посрещнаха утрото.

Още вчера стотици благоевградчани приеха отправеното предизвикателство от Община Благоевград и ски център „Картала“ и изкачиха връх Исмаилица.

В 08.00 часа любителите на красивата природа и чистия въздух тръгнаха с организиран безплатен превоз към Рила планина, за да се включат в емоционално лифт изживяване и да поемат към живописния връх, който се издига на 2409 м. надморска височина.

Участниците в туристическото приключение бяха възнаградени с невероятни гледки към величествените върхове и долини на Рила, Пирин и Родопите, докоснаха се до редки растителни видове и красиви цветя и запечатаха в снимки емоционални моменти от прехода.

В похода се включиха и водачи от Планинска спасителна служба, които преди това проведоха детайлен инструктаж на туристите.

Пътешествието завърши с връщане с кабинковия лифт и отпътуване към Благоевград. И в двата дни от ски център „Картала“ бяха осигурили преференциални цени за лифта.

Сподели: