С 1,99% лихвен процент „УниКредит Булбанк“ спечели конкурс и ще предоставя дългосрочния заем до 14,5 млн. лв. на Община Благоевград

news-single-main-image
icon

С 1,99% лихвен процент „УниКредит Булбанк“ спечели конкурс и ще предоставя дългосрочния заем до 14,5 млн. лв. на Община Благоевград

„УниКредит Булбанк" АД е победител в обявения от община Благоевград конкурс за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем в размер до 14,5 млн. лв. Това стана ясно от протокола от заседанието на конкурсната комисия за оценка на офертите на трите банкови институции, подали документи за участие в конкурса. Протоколът е утвърден от кмета Методи Байкушев, с което банката е избрана за изпълнител на поръчката.

Предложените от „УниКредит Булбанк" АД условия за предоставяне на кредита са: годишен лихвен процент за главницата по кредита - 1,99 %, срок за погасяване 180 месеца, гратисен период за плащане по главница и срок за усвояване на средствата по дълга 24 месеца.

Лихвеният процент за главницата по кредита, предложен от другите двама участници – „Общинска банка“ АД и „Търговска банка Д“ АД  е съответно 4% и 2,98%.

Заложените от Община Благоевград параметри в обявлението за провеждане на конкурс за избор на кредитна институция са годишен лихвен процент за главницата по кредита до 3% с включени в него всички банкови такси, срок за погасяване 15 години (180 месеца), гратисен период, в който не се  заплаща главница - 24 месеца.

Припомняме, че кредитът бе одобрен с решение на ОбС като средствата от него ще бъдат използвани за възстановяване на неправомерно разходвани близо 8,2 млн. лв. от целевите средства на община Благоевград, както и за съфинансиране на спечелени от Общината проекти  по национални и европейски програми.

Предстои решението на комисията да бъде обявено на всички участници в процедурата, след което в 10 дневен срок Община Благоевград и „УниКредит Булбанк" АД ще подпишат договор за отпускане на средствата за дългосрочен дълг при условията в офертата на банката.

Сподели: