Общински съвет- Благоевград и новоизбраният кмет инж. Румен Томов положиха клетва за мандат 2019-2023 година.

news-single-main-image
icon

Общински съвет- Благоевград и новоизбраният кмет инж. Румен Томов положиха клетва за мандат 2019-2023 година.

 

   Кметът инж. Румен Томов пожела: „ Изграждане на един нов облик на Благоевград,  един град, в който жителите да бъдат щастливи, че живеят в него“

   На първото заседания не бе избран  Председател на ОбС.

   Учредителната сесия на новоизбрания Общински съвет- Благоевград за мандат 2019-2023 г се проведе днес от 10,00 часа в  зала „22 септември“. Областният управител на област Благоевград Бисер Михайлов откри с тържествено обръщение заседанието. Председателят на Общинска избирателна комисия – Благоевград Мартин Бусаров обяви изборните резултати. Той съобщи, че  37 692-ма избиратели са упражнили правото си на глас на 27 октомври 2019 година за местна власт. 14 формации са получили право да имат свои депутати  в ОбС-Благоевград. 41-ма са новоизбраните общински съветници. Д-р Атанас Камбитов се  отказва от своето право да бъде общински съветник и на неговото място е избран  Давид Петров. Председателят на Общинска избирателна комисия- Благоевград  Бусаров обяви, че с вота на жителите на Благоевград за кмет на община Благоевград на втори тур на 03.11.2019 год. с 18639 гласа е избран инж. Румен Томов . Избрани са и кметове на 13 населени места.  На първото заседание клетва положиха кметът на община Благоевград инж.Румен Томов, 41 избрани общински съветници и кметовете на 13 населени места в община Благоевград. Кметът инж. Румен Томов благодари за гласуваното доверие и пожела съвместна работа с Общинския съвет за изграждане на един нов облик на Благоевград, един работещ град  с нова бизнес среда, един град, в който жителите да бъдат щастливи, че живеят в него. Временно изпълняващият длъжността кмет на община Благоевград Иво Николов спази традицията при предаване на местната власт и с пожелание за здраве и сили връчи тържествено на кмета инж.Румен Томов символичния ключ на Благоевград. Първото заседание на  Общински съвет – Благоевград откри и ръководи най-възрастният съветник Христо Ковачки. Тайно гласуване за избор на Председател на Общински съвет- Благоевград се проведе на първото заседание. Предложени  са двама кандидати: Рашко Динков от листата на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ и лидерът на ПП“Партия на зелените“ Андон Тодоров. Комисия с председател Кирил Илиев проведе тайното гласуване по избор на  Председател на Общински съвет-Благоевград. Никой от двамата кандидати не събра необходимото мнозинство от 21 гласа и на двете гласувания. По точка втора от дневния ред на първото заседание бе избрана 9-членна комисия за изработване на правилник за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. За председател е  определен Кирил Илиев. Избрана е и 5-членна комисия, която да проведе подбор на кандидатите за съдебни заседатели за Районен съд- Благоевград. За председател е избрана Мария Стойнева. Следващото редовно заседание на Общински съвет-Благоевград се свиква на 29.11.2019 година от 09,30 часа в заседателната зала при следния дневен ред: Избор на Председател на ОбС-Благоевград.
   Новоизбраният кмет на община Благоевград инж. Румен Томов в първия си работен ден проведе по график срещи със служители в общинската администрация.
 

Сподели: