Община Благоевград започва кампания за изчистване на града от плакати, поставени на нерегламентирани места

news-single-main-image
icon

Община Благоевград започва кампания за изчистване на града от плакати, поставени на нерегламентирани места

 

ОП „Чистота“ започва от днес премахването на плакати и рекламни материали, поставени на нерегламентирани места в областния център, в това число стълбове, дървета, табла и др.

Работи се във всички райони в града, в почистването са ангажирани над 90 души, които се грижат за цялостната чистота в града. 

Отстраняват се всички агитационни материали от приключилата преди месец предизборна кампания. На партиите и коалициите, които не са изпълнили законовите си ангажименти да премахнат в срок рекламните си материали, ще бъдат наложени санкции от 1000 до 5000 лв., предвидени в Изборния кодекс. 

Служителите на звено „Инспекторат“ към Община Благоевград“ ще извършват регулярни проверки на територията на областния център за нерегламентирано разлепване на афиши и рекламни материали, които ще бъдат своевременно премахвани, а извършителите санкционирани, съгласно общинската Наредба. 

Целта е да се ограничи безконтролното лепене на рекламни материали и замърсяването на обществените пространства, за да имат по-добър и приветлив естетически облик на обществените пространства.

Община Благоевград апелира жителите да спазват правилата и да поставят плакати и рекламни материали само на поставените за целта афишници.

Сподели: