Община Благоевград започна подготовка за началото на учебната година, пешеходните пътеки се обновяват по график, почистват се дворовете на училищата

news-single-main-image
icon

Община Благоевград започна подготовка за началото на учебната година, пешеходните пътеки се обновяват по график, почистват се дворовете на училищата

Община Благоевград започна активна подготовка за посрещане на учениците в училищата през новата учебна година.

От днес стартира обновяването на хоризонталната маркировка около учебните заведения в областния център. То ще се извършва по предварително утвърден график, като целта е мероприятията да бъдат завършени до 15 септември.

Използваният материал е със светлоотразителни елементи, което повишава видимостта за пешеходци и водачи на МПС, особено в малките часове на денонощието и намалява риска от пътно-транспортни произшествия.

В момента се работи в района на V СУ „Георги Измирлиев“ и около сградите на ЕГ и ПМГ, като поетапно ще бъдат обхванати улиците и около останалите учебни заведения.

Община Благоевград апелира водачите да шофират с повишено внимание в участъците, по които се работи и предварително благодари за проявеното разбиране.

Паралелно с полагането на маркировка започна и измиването на училищните дворове от служители на ОП „Чистота“.

Почистването на дворните пространства също се извършва по предварително утвърден график, като действията са съобразени с обновяването на пътната маркировка, така че процесите да не бъдат възпрепятствани.

Очаква се всички подготвителни дейности да бъдат завършени преди 15 септември, за да може новата учебна година да започне безпроблемно и в безопасна обстановка за децата и младежите.

 

Сподели: