Обширни междублокови пространства при ул. „Марица“ и ул. „Илинден“ са поредните благоустроени обекти от Община Благоевград

news-single-main-image
icon

Обширни междублокови пространства при ул. „Марица“ и ул. „Илинден“ са поредните благоустроени обекти от Община Благоевград

Междублокови пространства при ул. „Марица“ и ул. „Илинден“, в района на които живеят стотици жители на Благоевград, вече са профилирани, като на място е положен фрезован асфалт. До момента те бяха на земна основа, а при валежи, хората бяха принудени да преминават през множество кални и/или наводнени участъци.

Освен жилищни кооперации, в района има и детски, и социални заведения, а недоброто състояние до момента на мястото създаваше редица неудобства за посетителите им.

Дейности по профилиране се извършат на различни места в града, както широкия център, така и в кварталите.

Вече има завършени десетки обекти.

Предвид множество постъпили заявления, Община Благоевград уточнява, че същите се обработват, но е невъзможно обектите да бъдат обхванати едновременно.

С профилирането на улици и междублокови пространства, които до момента са били на земна основа, кметът на Благоевград Илко Стоянов цели да бъде създадена по-добра и достъпна градска среда.

Исканията на гражданите се взимат под внимание и дейностите ще се извършват поетапно, при наличие на техническа възможност и финансов ресурс.

 

 

 

Сподели: