Неврокопският митрополит Серафим освети новия линеен ускорител за лъчетерапия в СБАЛО „Св. Мина“. Кметът Илко Стоянов пожела по-малко пациенти

news-single-main-image
icon

Неврокопският митрополит Серафим освети новия линеен ускорител за лъчетерапия в СБАЛО „Св. Мина“. Кметът Илко Стоянов пожела по-малко пациенти

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС Радослав Тасков и управителят на СБАЛО „Св. Мина“ д-р Теодор Велчев прерязаха лентата на линеен ускорител за лъчетерапия, който вече е монтиран в болничното заведение. 
Апаратурата бе осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещеници. 
По време на церемонията кметът благодари на ръководството и здравните работници за ежедневните усилия, които полагат за здравето на пациентите.
„Каквато и апаратура да имаме, с колкото високи характеристики да бъде тя, няма как да функционира без Вас! Нека си пожелаем по-малко пациенти, а тези, хора, които се нуждаят от лечение да оздравяват бързо“, каза кметът Стоянов.
Новата медицинска техника ще осигури възможност на хората с онкологични заболявания от област Благоевград и съседните области да получат високо качество на лъчелечение. При работа с апарата се използва нова технология за проследяване на тумори в реално време и възможности за управление на движението, подобрявайки както безопасността, така и комфорта на пациентите, като се защитават здравите тъкани с точност под милиметъра. Тази система позволява раковите тъкани да бъдат обработени с високоенергийни лъчи, а здравите органи наоколо да бъдат напълно защитени. 
Лечението ще бъде извършвано по клинични пътеки, заплащани от НЗОК. 

С въвеждането на линейния ускорител в експлоатация СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД се нарежда до водещите онкологични болници в страната, като ще предлага лечение на най-високо ниво.

Сподели: