Над 170 деца озариха сцената на „Ела си в Благоевград“. Кметът Методи Байкушев откри 3-дневния форум под надслов „Срещаме се у дома…“

news-single-main-image
icon

Над 170 деца озариха сцената на „Ела си в Благоевград“. Кметът Методи Байкушев откри 3-дневния форум под надслов „Срещаме се у дома…“

Над 170 деца от различни танцови школи превърнаха пространството около големия фонтан в сцена на вълнуващ флашмоб по време на първата вечер от 3-дневния форум „Ела си в Благоевград“ под надслов „Срещаме се у дома…“. Пилотното издание събра стотици жители и гости в сърцето на града, където кметът на Благоевград Методи Байкушев откри събитието.
„Знам, че всеки един от нас има нужда да чуе, че Благоевград е жив, че Благоевград има бъдеще и това е така! През последните години свикнахме с мисълта, че нещо не е наред с нашия град. Това всъщност не е истина! Постоянно чуваме тежки статистики, които касаят областта, а не Благоевград. Когато излезем по улиците на нашия град, виждаме младите хора, виждаме усмивките, безбройните културни събития, възможностите за спорт. И аз преди години отидох в София, да уча в университет, да работя, станах адвокат, пътувах из Европа, докато един ден със семейството ми не осъзнахме, че в Благоевград има всичко това, което търсим някъде другаде. И узря идеята, че трябва да се върнем у дома. Тук има прекрасни училища, детски градини, площадки. Да, нашият град има своите проблеми, предизвикателства, но той се развива и то в правилна посока и вярвам, че всички ние полагаме усилия“, каза в част от словото си кметът.
С  бурни аплодисменти в прекрасната лятна вечер в атмосферата на пламъците на десетки свещи на сцената излезе талантливата солистка на Камерна опера – Благоевград Венера Мелеки, израснала в Кипър и избрала да радва с изкуството си благоевградчани. 
Публиката имаше възможност да се наслади и на невероятния талант на Виктория Андонова, която се върна от Германия в родния си град, за да стартира собствен бизнес. 
С присъствието си артистът Виктор Кападжиев внесе колорит в селекцията от музиканти и разказа за житейския си път от Гоце Делчев до Благоевград. 
В музикалната програма участие взеха и талантите от Музикално училище „Престо“, които зарадваха присъстващите с акустичен сет от популярни песни. 
Изненадата на вечерта бе впечатляващ флашмоб, сътворен от над 170 деца от школите за модерни танци  - „Дежа ву“, „Арт&Денс“ и „Силвана денс“, с ръководители Ани Хачатрян, Цветанка Гаврилова и Силвана Ханджийска, посрещнати с бурни аплодисменти.

Под ритмите на „Dancing queen” и впечатляваща хореография танцьорите създадоха вълнуваща атмосфера и превърнаха флашмоба в едно запомнящо се началото на форума. Слизайки по стълбите на подплощадното пространство и пляскайки с ръце със светещи гривни децата заблестяха като звезди под открито небе. 

След тазвечерната програма, наситена с истории и музика, Ви очакваме и утре! 
Стартираме с поход до Кръста, бизнес форум за още интересни срещи и дискусии и завършваме на бейзболното игрище със спортни игри, документален филм за „Пирин“, барбекю и много хубава музика с „Бандана“. Гвоздеят на вечерта ще бъдат забавните Игор и Иван. 
Цялата програма можете да видите тук. https://blagoevgrad.bg/ckeditor_assets/attachments/49015/programa_-_ela_si_%281%29.pdf

Сподели: