Националният отбор по борба за жени пристигна на лагер в Благоевград, кметът Илко Стоянов им подари българското знаме с пожелание да спечелят златните медали на Европейското първенство в Загреб

news-single-main-image
icon

Националният отбор по борба за жени пристигна на лагер в Благоевград, кметът Илко Стоянов им подари българското знаме с пожелание да спечелят златните медали на Европейското първенство в Загреб

Кметът на Благоевград Илко Стоянов прие в кабинета си президента на Българската федерация по борба Христо Маринов, селекционера Петър Касабов и националните ни състезателки Мими Христова, Миглена Селишка и София Георгиева.

По време на неофициалната среща бяха обсъдени, както успехите на отбора, така й трудностите, които федерацията изпитва. Кметът отбеляза, че Община Благоевград прави всичко възможно базите да се подновяват,  за да привлича подрастващото поколение към спорта.

„Тренировките в Благоевград са най-важни в момента за нас, работим сериозно, за да влезем във форма и да изчистим всички грешки преди Европейското първенство, тъй като там ни очакват сериозни съперници в лицето на Украйна“, каза треньорът Петър Касабов.

Кметът изпрати състезателките с трибагреник и пожелание да печелят само златни медали, а в Загреб да развеят гордо българското знаме.

Христо Маринов отвърна на жеста и връчи на градоначалника луксозно издание на алманаха "Властелините на тепиха", под който всички сложиха автографите си.

Националният отбор по борба за жени вчера започна  заключителна подготовка в зала „Орфей“ в Благоевград преди Европейското първенство, което ще се проведе от 19 до 22 април 2023 г. в Загреб, Хърватия.

Мими Христова /65 кг/, Миглена Селишка /50 кг/ и София Георгиева /72 кг/ имат спечелени квоти и ще ни представят в Хърватия.

В тима са още Тайбе Юсеин, Яна Димитрова, Виктория Бойкова, Гергана Стоянова, Даниела Бръснарова и помощник-треньорът Стоян Петров.

Припомняме, че зала „Орфей“ в парк „Македония“ е предмет на сериозен спор между ДНСК и Община Благоевград, а това може да стане причина стотици деца да останат без тренировъчна база.

Община Благоевград за поредна година приема на лагер националния отбор при най-добри условия!

 

Сподели: