Национална награда получи Регионалният исторически музей - Благоевград в навечерието на 70-годишнината от създаването му

news-single-main-image
icon

Национална награда получи Регионалният исторически музей - Благоевград в навечерието на 70-годишнината от създаването му

Регионаллният исторически музей - Благоевград бе отличен с първо място в категорията "Културен институт - регионален музей" на Националната награда "Музейна образователна дейност"- 2022 г. на Министерство на културата, учредена през 2018 г.
На националния празник 1 ноември – Ден на народните будители, заместник-министърът доц. д-р Пламен Славов връчи отличията на победителите през 2022 г., които се присъждат за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми.
С грамота бе отличена и д-р Елена Чалгънова, уредник в отдел "Българските земи XV - нач. XX век".
На 3 ноември Регионалният исторически музей ще отбележи 70-годишнината от основаването си. Официалното откриване на юбилейното тържество е в 17:30 часа във фоайето на музея. От 18:00 часа, в зала "Временни изложби" ще бъде открита първа част на юбилейната изложба "70 години музей - късчета памет". Втората чсат на изложбата е разположена в Мултифункционалната зала и тя ще бъде открита в 19:15 часа. Церемония по връчване на Юбилейна награда за дългогодишно партньорство на приятели и съмишленици е от 18:15 часа в Конферентната зала.
В юбилейното тържество ще участват Цигулков ансамбъл "Прима виолина" с ръководител Гергана Стоянова и Вокален ансамбъл "Езерец" с диригент Илиян Юручки. Формациите са към НЧ "Н.Вапцаров-1866" - Благоевград.
Сподели: