Конкурсът „Рими с аромат на канела“ – едно творческо предизвикателство за ученици от 1 до 12 клас

news-single-main-image
icon

Конкурсът „Рими с аромат на канела“ – едно творческо предизвикателство за ученици от 1 до 12 клас

Стартира конкурсът с „Рими с аромат на канела“, организиран информационния сайт Инфомрежа и подкрепен от Община Благоевград.

„Рими с аромат на канела“ търси най-талантливите ученици, чието творчество „разказва“ за актуалните теми от деня, за емоциите, за Коледа, за всеки един миг от живота.

В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас от цялата страна.

Всеки, който желае да се включи в инициативата следва да попълни своята карта за участие, която може бъде открита на следния https://docs.google.com/document/d/1N2XUOc8fzfrNRPbp5Q924z4DQ-jju4cX/edit#heading=h.gjdgxs и да я изпрати заедно с творбата си на e-mail: infomrejabg@gmail.com под формата на Word, PDF или JPEG (снимков) формат. Няма ограничение за обема на творбата, както и темата му.

Конкурсът разделя младите автори в три възрастови групи с по три призови места - на начален (1 – 4 клас), основен (5 – 7 клас) и среден (8- 12  клас) етап на образование.

Крайният срок за изпращане на творбите е 25 декември. Коледните празници (26 – 31 декември) ще бъдат времето, в което победителите ще бъдат обявени.

Творбите ще бъдат оценявани от специално сформирано жури в състав: професор д-р Антони Стоилов (уважаван филолог, дългогодишен преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“), д-р Люба Атанасова (преподавател литературовед в Beijing Foreign Studies University) и д-р Александра Димитрова (репортер в ИНФОМРЕЖА, филолог).

Сертификати за участие ще получат всички млади таланти.

Конкурсът се реализира със съдействието на  Община Благоевград, Община Банско, Община Благоевград, Община Разлог, Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, Югозападно държавно предприятие, Областна дирекция „Земеделие“ – Благоевград, Областен кооперативен съюз – Благоевград, Басейнова дирекция – Благоевград. Те са важният и неизменим елемент, благодарение на който участниците ще получат красиви и полезни награди.

Всички творби ще бъдат публикувани в сайта на ИНФОМРЕЖА, както и в страницата във  -  https://www.facebook.com/dobrotatavmrejata

 

Сподели: