Кметът Илко Стоянов награди победители в тазгодишното издание на ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“

news-single-main-image
icon

Кметът Илко Стоянов награди победители в тазгодишното издание на ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“

Участници от цялата страна бяха отличени днес в Националния ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Събитието се проведе в сградата на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, като част от класираните участници бяха наградени от кмета Илко Стоянов.
В изданието на конкурса се включиха ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 469. Компетентно жури определи най-добрите от постъпилите общо 318 рисунки, 29 разказа, стихотворения и есета, 32 фотографии, 65 мултимедийни презентации и 25 творби на приложен еко дизайн.
Ученическите творчески работи са изложени в сградата на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, след което ще се използват за пътуващи изложби, организирани от Дирекция „Национален парк Рила”.
Организатор на събитието е Дирекция „Национален парк Рила”, в партньорство с Община Благоевград, Регионално управление на образованието /РУО/, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦЛТРДБ/ и Югозападно държавно предприятие – Благоевград.
По време на награждаването беше представена и специална програма от школи към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

Сподели: