Жълт Шишеяд провокира жителите на Благоевград към разделно събиране на отпадъци

news-single-main-image
icon

Жълт Шишеяд провокира жителите на Благоевград към разделно събиране на отпадъци

Шишеяд за събиране на пластмасови бутилки вече е поставен Градската градина в Благоевград. По този начин градът се присъединява към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ - “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!", която се осъществява за поредна година с цел повишаване нивата на разделно събиране на отпадъците. Тя ангажира както общини, така и различни организации, учебни заведения, бизнес и въвлича гражданите като активен участник в процесите по опазване на оконата среда.

Арт инсталацията Шишеяд бе монтирана дни, след като отбелязахме Международния ден на нулевите отпадъци. 

Благоевград е и сред първите 10 регистрирани в стартиралата през март надпревара за “Еко Отговорна Община на България 2024”, която обединява общини от цялата страна. Според правилата в конкурса областният център получава Шишеяд.

Местни партньори на кампанията са ОП „Чистота Благоевград“.

Сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” работи за повишаване нивата на рециклиране, а едно от задължителните неща за това е да има достатъчно съдове за разделно събиране, които да могат да се използват от гражданите. Именно за това, сдружението ангажира местните власти в редица кампании, чрез което отправя апел към тях за по-адекватни действия и инфраструктурни промени.

Сподели: