"Дон Паскуале" на Камерна опера Благоевград ще участва в Банско на "Опера под звездите"

news-single-main-image
icon

"Дон Паскуале" на Камерна опера Благоевград ще участва в Банско на "Опера под звездите"

На 16 юли (събота), от 20.30 часа в град Банско на открита сцена на централния площад "Никола Вапцаров", Камерна опера Благоевград ще представи своята премиерна постановка "Дон Паскуале" от Гаетано Доницети.
Прекрасният и вълнуващ спектакъл на Камерна опера, с режисьор Станислав Кимчев, солистите: Пламен Кумпиков (Дон Паскуале), Венера Мелеки (Норина), Георги Димитров (Д-р Малатеста), Юрий Николов (Ернесто), Валентин Миланов (Нотариус) и оркестъра на Камерна опера Благоевград с концертмайстор Стоил Богданов и диригент Маестро Красимир Топалов е поканен за участие в "Опера под звездите", Банско, 2022.
За първи път от 10 години насам Камерна опера Благоевград поставя оперно заглавие от ранга на "Дон Паскуале". Определяна като една от последните велики комедийни опери на фарса, "Дон Паскуале" на Гаетано Доницети представлява перфектният фарс и е също толкова популярна днес, както по време на премиерата си в средата на 19-ти век.
Сценографията и костюмите в постановката на Камерна опера Благоевград са в стила на епохата на 20-те години на миналия век, времето на “Великият Гетсби” и “Панаир на Суетата”. Представлението е на оригиналния италиански език със субтитри на български език.
Сподели: