Дарители превърнаха IV ОУ „Димчо Дебелянов“ в по-светло и приветливо място за учениците, кметът Илко Стоянов: Благодаря ви за усилията и възможността децата ни да учат в по-добра среда

news-single-main-image
icon

Дарители превърнаха IV ОУ „Димчо Дебелянов“ в по-светло и приветливо място за учениците, кметът Илко Стоянов: Благодаря ви за усилията и възможността децата ни да учат в по-добра среда

Кметът на Благоевград Илко Стоянов присъства на тържественото представяне на резултатите от проект „Обичам своето училище“, финансиран от фондация LightSource Charity, в лицето на Албена и Артър Спърлинг. Той е реализиран  с помощта на училищното ръководство, преподаватели, родители и ученици. Вследствие на извършените дейности, интериорът на учебното заведение вече е по-светъл и приветлив, класните стаи и коридорите са облепени с фототапети с тематична насоченост, като на тях са поместени мотивиращи послания и мисли.

„Средата, която създадохме всички заедно стимулира учениците в стремежа им да учат и да знаят повече. Тя спомага и  за намаляване на агресията сред подрастващите и ги възпитава в посока опазване на материално-техническата база“, заяви директорът на учебното заведение Илиян Чапкънов.

Специално за представяне на обновената база в Благоевград пристигнаха и дарителите Албена и Артър Спърлинг.

Кметът Илко Стоянов поздрави участниците в проекта, като подчерта, че най-голямото богатство в света са хората и когато те си помагат, положителните резултати не закъсняват.

„Искрено ви приветствам за всичко, което сте направили, така че учениците да имат едни наистина прекрасни условия, в които да получават своето образование. Зная, че действията ви са подплатени с много любов. Думата, която изразява това, което чувствам в този момент е БЛАГОДАРЯ!“, каза по време на тържеството кметът Илко Стоянов.

По време на представянето на резултатите от проекта в IV ОУ „Димчо Дебелянов“ гостува и делегация от Измир, Турция, участници по програма „Еразъм+“.

Гости на събитието бяха още председателят на Общински съвет Радослав Тасков, началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, Симона Митова, директор “Образование” към Община Благоевград.

 

Сподели: