Церемония по откриване на Общностен център за уязвими групи ще се проведе на 29 април в Благоевград

news-single-main-image
icon

Церемония по откриване на Общностен център за уязвими групи ще се проведе на 29 април в Благоевград

​​​​​​​Община Благоевград официално ще открие новоизградения Общностен център и прилежаща към него детска площадка, намиращи се на ул. „Свобода“ №12-14 в Благоевград.

Церемонията ще се състои на 29.04.2024 г. от 13.00 часа.

Центърът ще обединява различни услуги, насочени към хора от рискови групи, в това число и роми. Подкрепата, която ще бъде осигурена в него, ще бъде с комплексен характер. В него ще се работи в посока превенция за отпадане от системата на образование и обучение, мотивиране за завършване на средно или по-висока степен на образование, придобиване и/или повишаване на професионална квалификация, включване в заетост и подкрепа на семейството – мотивация за осигуряване на среда за живот, отговаряща на утвърдени стандарти, повишаване на родителски капацитет, използване на обществени услуги и др.

Общностния център е изграден по проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Преди официалната церемония по откриване на Общностния център, в понеделник (29.04.2024 г.), от 10.00 часа в зала „22 септември“ ще бъде проведена и заключителна пресконференция по проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“. По време на събитието ще бъдат представени крайните резултати и постигнатия ефект от реализирането на всички заложени дейности и мерки по проекта.

 

Сподели: