Благоевград посреща ученици от Италия и Испания по програмата „Еразъм +“

news-single-main-image
icon

Благоевград посреща ученици от Италия и Испания по програмата „Еразъм +“

От 14 до 18 ноември Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ - Благоевград е домакин на трета поредна среща по проект ,,Природата и роботите: В търсене на равновесие между екосистемите на човека и животните” по програма „Еразъм+“.

В тази връзка предстои да бъде проведен форум, в който ще участват ученици от България, Италия и Испания. Той ще се състои на 14.11.2022 г. от 10.00 до 12 .00 часа в зала „22 септември“ при Община Благоевград.

Целта на проекта е да се потърсят и обсъдят варианти за опазване на екосистемите на човека и животните чрез новите технологии. По този повод всяка страна е закупила роботи Sphero, чиито интуитивен език за програмиране Swift, може да бъде използван за дейностите по проекта. Основните застъпени теми в него са в областта на екологията, опазването на околната среда и животинските видове. Целта е да бъдат разгледани различни аспекти, касаещи проблемите според местната специфика на всяка страна партньор.

Делегацията от Италия ще представи политиката на страната в посока опазване морските видове. За Испания е включен мотивът за дивите прасета, тъй като област Каталуния и особено в гр. Барселона този животински вид създава неудобство за жителите, а причината за това , че  те се придвижват все повече към градските райони  в търсене на храна. Учениците от България и техните учители пък ще участват в срещата, като представят полаганите грижи за опазване на мечките в страната.

Партньори на проекта са Средно училище ,,Карлс Валбона”, гр. Гранойес, Испания, Училище по природни  науки и езици ,,А. М. Де Карло”, Неапол, Италия Езикова гимназия ,,Акад. Людмил Стоянов”, Благоевград.

 

Сподели: