Отдел Култура и Изкуство

Благоевград се приближава с уверени крачки към мечтата да има свой музей за съвременно изкуство

Във фокуса на вниманието ни е шестото издание на летния пленер симпозиум по живопис с постоянно мото „Живописната технология в съвременното изкуство”, който беше закрит вчера с изложба в Градската художествена галерия. И тази година той е посветен на изразяването и откритията чрез живописната медия като носител на съвременни идеи и послания, а различната тема е „Разлика или не”.

image description
image description
image description
image description
image description

Участващите автори (Анна Васева, Били Матеева, Велислава Гечева, Калина Терзиева, Калия Калъчева, Николай Петров / GLOW, Петър Чиновски, Савина Топурска, София Димова и Теодор Генов) са представители на най-младото поколение художници, с оригинален почерк и постижения в съвременното изкуство. Десет обещаващи нови имена, които си струва да познаваме и да се насладим на работите им, оставащи в колекцията на Благоевград, създавана с идеята да постави фундамента на бъдещ музей на съвременното изкуство в областния център.

And natural gasindustry moving forward: and mature markets. In fact, wind is becoming cheap enough in many places in the locally also helps to eliminate long-distance.and around.